1. З групи не тече вода
Ви натискаєте на кнопку протоки, включається насос, проте в чашку нічого не випливає. Чути шум роботи еспресо-машини, але замість води з групи йде пар.
Чому це відбувається
Немає подачі води, хоча всі вузли працездатні і пар подається стабільно.
2. Після включення і нагріву еспресо-машини з парового крана не йде пар
Після включення і нагрівання ви відкриваєте паровий кран, а тиск в бойлері різко падає. Через деякий час еспресо-машина досягає робочого стану.
Чому це відбувається
Заклинює атмосферне клапан на бойлері.
Зазвичай в кавомашині пар досягає робочого тиску при 120-130 ° С. Після охолодження з закритим клапаном в бойлері створюється розрядження — тиск падає нижче атмосферного. При наступному включенні пар в бойлері досягне робочого тиску (1,3 бар) при набагато меншій температурі — близько 80 ° С.
3. Під еспресо-машиною звідкись з’явилася вода
Протягом зміни під обладнанням з’являється вода, іноді зі слідами кави.
Чому це відбувається
Можливо, засмітився дренажний шланг або зливний колектор.
4. З-під холдера тече вода
Ви готуєте еспрессо, і під час екстракції з-під холдера просочується вода.
Чому це відбувається
Холдер нещільно прилягає до прокладання групи кавомашини.
5. Еспрессо-машина не нагрівається
Ви прийшли на зміну, включили обладнання, а кавоварка не нагрівається.
Чому це відбувається
Можливо, в кавомашині спрацювала термозахист.
Це відбувається, якщо:
Перекрили подачу води в обладнання, а бариста наливає воду з крана кавомашини. Рівень води в бойлері знижується до мінімуму, і бойлер перегрівається.
Запускають нову або відремонтовану кавоварку з порожнім бойлером. Нагрівання кавомашини можна включати тільки після заповнення накопичувача.